donderdag 1 maart 2012

n°3


Nu de laatste week van de eerste maand begonnen is, is het weer tijd voor een korte blog-update.
Na twee weken rond gelopen te hebben met een hoest, dacht ik dat het toch wel eens tijd werd om naar een dokter te gaan, dus ging ik naar het Brickebacken Health Care Center.
Aan de balie vroeg ik om een afspraak te maken, waarop de vrouw mij vertelde dat ik mijn telefoonnr. moest achterlaten en dat ze me binnen 10 minuten ging bellen voor een “assessment”. Dus ging ik terug naar huis (wat op 100 meter afstand van het Center ligt) en bij het binnenkomen begon mijn gsm te ringen (dus eigenlijk heeft die vrouw gewoon 10 minuten gewacht tot de beltijd begon). Voor de assessment moest ik dan alles uitleggen, waarop het antwoord luidde dat ik nog een paar dagen moest wachten en warme melk met honing moest drinken! Seriously?! Is dat wat ze hier in de Medical School leren? Ik kan beter advies krijgen van de kassierster in Coop.
Ze mogen van Zweden zeggen wat ze willen, hun gezondheidszorgsysteem is niets waard.

Verleden week dachten we dat het eens tijd werd om zelf een pre-party te organiseren. Zo gezegd, zo gedaan en na 3 dagen liep de guestlist op tot 50 mensen.
Uiteindelijk was de pre-party zo geslaagd dat de meeste mensen geen zin meer hadden om naar Strömpis (de discotheek) te gaan en werd de pre-party uiteindelijk dé party.


Naast een goeie sfeer:












Vreemde mensen

 Vreemde telefoontjes

Vreemde poses

Vreemde dansjes

Vreemde hoofddeksels

En veel liefde!






Vrijdag ging voor het eerst in een lange tijd Fremis weer open, de derde grote discotheek in Örebro. Het gerucht deed de ronde dat meer dan 1000 mensen aanwezig zouden zijn (volgens de Facebook guestlist toch...) en iedereen die we kenden ging er naar toe. En terecht! Het was weer een fantastische avond uit met de exchanges (er was misschien geen 1000 man, maar de club zat toch goed vol).



 The best roomies evah!!


Mijn mede Lana Del Rey fan, Xara :p



Natuurlijk wordt er niet alleen gefeest. Voor de rest verloopt het leven hier zijn gewone gangetje. Want bij zelfstandig leven hoort natuurlijk ook zelf wassen en afwassen, kuisen, koken (waar ik opmerkelijk beter in word; mijn koteletje-champignon-frietjes combinatie was daar bewijs van :p Kheb me wel verbrand aan de pan, but totally worth it).
Ook Petar was diep onder de indruk van mijn spaghetti à la mama :p Zijn exacte woorden waren "You can't improve on perfection, so for once, I won't have to use ketchup".


 
Ook in het labo gaat alles goed. Soms is het wat lastig met de celkweek om op een zaterdag naar de unif te moeten gaan voor medium te verversen of een experiment te moeten starten om 7 uur ’s avonds.
Gelukkig is er nog de gym en Musikhögskolan waar we wat tijd kunnen doden als we cellen 5 uur moeten incuberen.
Het voordeel van weekendwerk is dat het overal ongelooflijk rustig is, waardoor je ongestoord wat foto’s kunt maken :)

Prismahuset, waar de labo's zijn.








 Ook Örebro City laat zich ’s avonds vlak voor zonsondergang van zijn mooiste kant zien.





Ik en de kotgenoten hebben ook een pull-up baar gekocht om boven in de deur te klemmen. Jammer genoeg zijn onze deuren binnen te smal en hebben we geen keuze dan hem in onze voordeur te klemmen, steunend op de elektriciteitskabelomhulzing. Als er dus iets fout loopt, gaat het waarschijnlijk behoorlijk katastrofaal aflopen (zoals een week zonder elektriciteit ofzo). Het ziet er echter behoorlijk stevig uit.


Het weer begint duidelijk te keren. De temperatuur loopt soms op tot 10°C en Petar vond dat het stilletjes aan tijd werd om een BBQ te organiseren (de dag erna sneeuwde het weer...).
En met mooi weer is het natuurlijk zonde om binnen te blijven, dus gingen we met de Faddergroep (Fadders zijn studenten die instaan voor de nieuwe exchange studenten) naar een van de grootste toeristische attracties, nl. de “Mushroom” van Svampen, een 58 m hoge watertoren met restaurant en cafetaria. Met de lift kun je tot 52 m hoogte gaan en genieten van een versgemalen koffie en het uitzicht over bijna heel Örebro.


 Het restaurant, omringd door water, als een watery deathtrap
 The three musketiers






Tot dusver de (uiteindelijk niet zo) korte update. Vele groetjes aan iedereen in België :p !!!